Kemper Beton is onderdeel van de BTE Groep, een groep ambitieuze en gezonde ondernemingen waarin gespecialiseerde merken samenkomen. Samen werken wij continu aan de ontwikkelingen van ons beton. Lees hieronder meer over hoe wij ons beton minder milieubelastend maken.
Bij Kemper Beton nemen we verschillende maatregelen om zo CO2-bewust mogelijk te handelen. We vertellen je graag meer over hoe wij onze CO2-uitstoot reduceren en bij welke projecten wij al een belangrijke ondersteuning hebben geboden. Op deze pagina lees je meer over:
Zoals eerder aangegeven, vinden wij het klimaat en onze volgende generaties belangrijk. Om deze reden zijn wij actief bezig met het verduurzamen van onze processen. Denk hierbij aan:
Voor meer inspiratie, lees je ons MVO jaarverslag.
Met de waterpasserende platen behoudt je het groene karakter van de omgeving. Het grote voordeel van deze platen is dat ze veel meer water doorlaten dan betonplaten, wat zorgt voor het behoudt van het grondwaterpeil en verdroging tegengaat. Daarnaast hebben waterpasserende platen nog meer voordelen, namelijk:
ASCEM Special Technologies (ASCEM) is het onderzoeks- en kennisinstituut van de BTE Groep. Het houdt zich bezig met alle aspecten van beton. Met de samenstelling, de toepassing, de eigenschappen van de verschillende materialen en hulpstoffen en het ontwikkelen van alternatieve bindmiddelen. ASCEM beschikt over de kennis om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van deze tijd.
In het kader van duurzaamheid houden we vrijwel al onze producten tegen het licht. Dat houdt onder andere in: minder materiaal gebruik, inzet van alternatieve bindmiddelen en gebruik maken van alternatieve wapeningsconcepten. Streven is het maken van producten die het milieu niet belasten.
In opdracht van, is Kemper Beton in 2021 aan de slag gegaan om de perronkeerwanden te verduurzamen door ProRail. Dit in samenwerking met de collega's ASCEM, Romein en BTE.
Ook ProRail is continu op zoek naar een manier waarop ze hun producten kunnen verduurzamen. Kemper Beton heeft de MKI (Milieu Kosten Indicator) van de nieuwe perronkeerwand fors laten afnemen.
Kemper Beton werkt graag samen met de markt om ideeën en of wensen te vertalen naar producten, daag ons uit!
Er worden bijvoorbeeld slankere constructies ontwikkelt, met minder beton, maar met dezelfde betrouwbaarheid en degelijkheid.
Ja zeker heeft Kemper een duurzaamheidscertificaat, we hebben zelfs voor beiden productie locaties de CSC goud certificering! Deze hoge score hebben we te danken aan een aantal zaken. Het is allereerst essentieel dat de grondstoffen die we gebruiken van goede afkomst zijn. Daarnaast zijn onze bedrijfsprocessen veilig en op orde, wordt restbeton circulair gebruikt en zijn onze verbruiken inzichtelijk. Detail daarbij: we gebruiken groene stroom, rijden we steeds meer in elektrische auto's en gebruiken we steeds vaker elektrische heftrucks. Lees er meer over op: https://www.kemper.nl/nieuws/waarom-je-beter-kunt-kiezen-voor-duurzamer-csc-beton
Onze keerconstructies worden ontworpen op een levensduur van 50 tot 100 jaar. Echter de werkelijke levensduur van beton is vele jaren langer, denk hierbij aan de betonconstructies uit de Romeinse tijd.
Door tijdig de juiste partner te zoeken en de behoefte in kaart te brengen, kunnen we in de meeste gevallen samen een goede oplossing voor uw project uitwerken.
Ledeboerstraat 40
5048 AD Tilburg
Postbus 11
6669 ZG Dodewaard