Kemper
6 september 2024

Nieuwe generatie hoge keerwanden bij Kemper Beton

Oude keerwanden

Oude wanden nodig? Niet te lang wachten met bestellen 

Kemper komt met een nieuwe lijn keerwanden met een hoogte van 2,25 tot 4 meter. Dat is goed nieuws, want duurzaamheid, efficiënt produceren en vormgeving krijgen daardoor een boost.

De nieuwe generatie hogere keerwanden wordt vanaf begin 2025 geproduceerd. Dat betekent ook dat eind 2024 de laatste hogere keerwanden van het type LTK met verlopende zichtzijde gemaakt zullen worden.

Voor nieuwe en reeds lopende projecten is het verstandig voor klanten die binnenkort deze keerwanden willen bestellen om daar rekening mee te houden. Zo sluit de nieuwe generatie esthetisch gezien minder aan bij de wanden die al tientallen jaren door Kemper zijn gemaakt.

Oude wanden nu bestellen

‘‘Als je wilt aansluiten op een bestaande keerwand van ons, kan het verstandig zijn om dat voor de jaarwisseling te doen”, zegt Rob Reijnders van Kemper. ‘‘We produceren nog wel wat vooruit om nog wat op voorraad te hebben, maar het is dan niet meer mogelijk om passtukken voor de oude keerwanden te laten maken.”

Een uiterlijk verschil tussen de oude en nieuwe keerwanden met een hoogte van tussen de 2,25 en 4 meter is de afwerking. De bestaande hogere wanden kennen een gebezemde afwerking, de nieuwe worden ‘kistglad’. Dat sluit volgens Reijnders beter aan bij de wensen van klanten.

Natuurlijk moment

Het ontwikkelen van een nieuwe generatie keerwanden komt op een natuurlijk moment. De mallen waarin het beton voor de wanden wordt gegoten zijn afgeschreven en aan vervanging toe. ‘‘Dat is hét moment om een update van het product te doen”, zegt Reijnders.