Kemper
29 augustus 2024

Kemper Tilburg is één jaar ongevalvrij

Ongevalvrij feest

Een dikke pluim voor alle medewerkers van Kemper in Tilburg! Eén jaar ongevalvrij werken staat voor het tweede jaar op rij op de teller. Een mooie prestatie en zeker een moment en onderwerp om bij stil te staan. We gaan erover in gesprek met Roy van Iersel, Coördinator HSE.

Het lijkt simpel

Roy is terecht trots: “een jaar lang zonder ongevallen lijkt simpel. Maar het is niet niks. Vooropgesteld: iedereen wil iedere dag weer veilig naar huis. En gelukkig gebeurt dat ook vrijwel altijd. Maar wanneer je ergens langer werkt, dan sluipt de gewoonte erin en zit je zo midden in een onveilige situatie. De collega’s mogen dus supertrots zijn op zichzelf.”

Bewustwording

Binnen BTE wordt meer en meer gestuurd op veilig gedrag. Veilig werken is iets van de medewerker zelf. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt niet alleen bij een plantmanager of teamleider; maar vooral bij de mensen zelf. Roy knikt. “Dat is zo. Bewustwording en elkaar durven aanspreken op onveilig gedrag zijn belangrijke zaken. We gaan in 2025 BTE-breed daar dan ook weer extra aandacht aan schenken. Ook voor veiligheid geldt namelijk dat hoe meer de mensen er mee bezig zijn, hoe meer het gaat leven en we de periode dat we ongevalvrij werken steeds langer kunnen maken.”

Frietkar

Roy geeft tot slot aan dat er een bijzonderheid zit aan deze ongevalsvrije mijlpaal voor Tilburg. De medewerkers in Tilburg werden donderdag 29 augustus getrakteerd op een lekkere snack van de frietkar die aanwezig was op het terrein. “Da’s een mooie en smakelijke traditie die we graag in ere houden. En misschien nóg een extra reden om veilig te werken”, knipoogt Roy.