Kemper
4 oktober 2024

Kemper Beton heeft oog voor dieren, niet alleen vandaag

Zwaluwwand van Kemper Beton

Zeg eens eerlijk: bij beton denk je niet meteen aan dieren. Wij wel! En niet alleen vandaag, op Dierendag. Met onze keerwanden zorgen we het hele jaar door dat verschillende diersoorten een prettige leefomgeving hebben.

Zo worden onze keerwanden gebruikt als afscheiding in dierenverblijven van dierenparken, waardoor we veilige, natuurlijk ingerichte en praktische leefgebieden creëren voor verschillende dieren. Zo zijn de wanden van Kemper Beton onder andere gebruikt in Safaripark Beekse Bergen.

Zwarte neushoorn

Wij hielpen daar bijvoorbeeld mee aan het nieuwe verblijf van twee zwarte neushoorns, een mannetje en een vrouwtje. Met de nieuwe leefomgeving hoopt het safaripark dat er nakomelingen komen, want de soort is ernstig bedreigd.

Het park doet mee aan het Europese fokprogramma voor de zwarte neushoorn. Het nieuwe verblijf is zelfs al zo ingericht dat een kleine er ook de ruimte heeft. Ook zijn onze keerwanden gebruikt als veilige afscheiding tussen de olifanten en andere diersoorten en ook het publiek.

pexels-timon-cornelissen-241844481-26310516

Zwaluwen

Om de natuur een handje te helpen hebben wij keerwanden met holtes of nissen in ons assortiment. Ze zijn ontworpen om zwaluwen een plek te geven om in te nestelen. Dat doen ze van oorsprong in steile klei- of zandwanden, maar die zijn door verstedelijking en andere veranderingen in het landschap zeldzaam geworden. In de praktijk blijken zwaluwen maar al te graag gebruik te maken van onze speciale keerwanden.

En zo dragen wij graag ons steentje, ehhh wandje bij aan dierenwelzijn.

20210420_104609